fbpx

Er OCR noget for dig? 

OCR (Obstacle Course Racing) har opnået en global popularitet og er bliver betragtet som en af de hurtigst voksende sportsgrene.

Sporten har også indtaget Danmark med en imponerende tilstrømning af deltagere siden vores første begivenhed.  Conquer the Castle er danmarks mest tematiseret OCR løb, hvor man som deltager træder ind i en unik tidslomme.

Få en smagsprøve på OCR og Conquer the Castle i den følgende video:

Alle kan være med

En mindre andel af vores deltagere er dedikerede atleter, der træner året rundt og konkurrerer om de eftertragtede præmier. Men størstedelen deltager med det formål at udfordre sig selv og få en mindeværdig oplevelse. I OCR-løb er der plads til alle, hvilket er en af de store styrker ved denne type begivenheder.

Hvis du er nybegynder, kan følgende oplysninger være nyttige:

  • Sammenhold og fællesskab: De fleste løbere deltager med venner eller grupper, så de kan støtte hinanden undervejs og dele oplevelsen. Tidtagning er sjældent i fokus. Tag den tid du har brug for og fokuser på at have det sjovt og skabe gode minder sammen. Det er også helt acceptabelt at gå mellem forhindringerne.
  • Valgfrihed ved forhindringer: Kun et mindretal af vores deltagere gennemfører alle forhindringerne. Derfor har du altid mulighed for at springe en forhindring over. Hvis du står over for en forhindring, du ikke kan klare, kan du tage en strafrunde på cirka 200 meter i stedet.
  • Personlige sejre: Hver forhindring, du overvinder, er en personlig sejr. Du udfordrer dig selv, giver alt hvad du har og mestrer forhindringen. Det er en stor præstation! Hver gang du klarer en forhindring, vil du mærke adrenalinet og få ny energi til den næste udfordring.
  • Personlig udfordring: OCR handler i høj grad om at udfordre dig selv og teste dine grænser både fysisk og mentalt. Udover de fysiske udfordringer kan du også blive udsat for vand, højder og andre elementer. Der findes ingen bedre følelse end at presse dig selv og overvinde udfordringer, du ikke troede, du kunne klare! 

Hvorfor løbe OCR?

Når vi spørger folk, hvorfor de løber OCR, er de typiske svar:

“Et mål at træne op mod”

“At udfordre mig selv”

“At få en oplevelse med mit team”

“At skubbe mine grænser”

Uanset niveau er OCR altid en stor oplevelse, og vi har snakket med deltagere, der aldrig har løbet før, som gennemførte sammen med vennerne og var vilde med det. Du kender nok frasen man skal prøve det, før man forstår, hvor sjovt det egentlig er – og selvom det er lidt af en kliché, så er det lige præcis sådan det er med OCR. Vi ser utrolig mange gengangere til vores events og mange bliver så bidt af det, at de tager med rundt til alle vores events.