fbpx

Hvad er OCR?

OCR, som står for Obstacle Course Racing eller forhindringsløb på dansk, og involverer en udfordrende kombination af løb og overvindelse af forhindringer. Denne sport handler ikke kun om at overvinde de fysiske hindringer, men også om at udfordre sig selv, sætte personlige mål og skabe uforglemmelige oplevelser. Det globale anerkendte begreb OCR er meget mere end blot en fysisk udfordring; det er en måde at opnå personlig udvikling og styrke sociale bånd på.

Hvem kan deltage?

Vores løb er åbent for alle! Oprindeligt var OCR primært en sport, der var domineret af mænd med god fysisk form. Men i dag har diversiteten i deltagergruppen ændret sig markant, og vi ser nu (næsten!) en ligelig fordeling mellem kvinder og mænd. Vi ønsker at understrege, at OCR er tilgængeligt for en bred vifte af mennesker, uanset køn, alder, højde og fysisk form. Du behøver ikke at være en superatlet for at deltage, men vi anbefaler en vis grad af træning for at få mest muligt ud af oplevelsen og have det sjovt undervejs. Det er både for dig, som vil have fart over feltet og benhård konkurrence, og dig som hellere vil have god tid til at kæmpe dig igennem forhindringerne – én efter én, til slottet er erobret.

Forhindringer

Forhindringerne på vores 4 km lange bane er nøje udformet for at udfordre både din mentale og fysiske styrke. På den 4.000 meter lange rute skal du nedbryde og forcere slottets forsvarsmekanismer bestående af 29 forhindringer, der konstant udvikles og regelmæssigt udskiftes med nye og spændende udfordringer. For at kunne erobre dem alle på selve løbsdagen er det en god idé at have kendskab til de forskellige forhindringer. Du kan se mere om vores forhindringer her.

Strafrunder

Der er blevet taget hensyn til de naturlige forskelle i muskelmasse mellem kønnene, ved at etablere forskellige vægtklasser ved visse forhindringer. Samtidig er der blevet indført korte strafrunder ved de forhindringer som vi ved giver størst udfordringer. Det er altid ok at benytte en strafrunde, i stedet for forhindringen. 

Ikke den største vandhund?

Det skal ikke stoppe dig fra at kunne deltage, bare fordi du ikke er den største vandhund i verden. Du kan blot springe forhindringer over der udfordrer en grænse, du ikke er klar til at rykke. Og det er faktisk ligemeget om det er en vandfordring eller ej!

Kan jeg deltage alene?

Du kan sagtens deltage alene. Vi ser altid et stort sammenhold blandt de deltagere, som har tilmeldt sig alene. Derfor skal du ikke være bekymret for ikke at klare en forhindring, da alle hjælper alle. En enmandshær der erobrer slottet, er da værd at prale om.

Kan jeg være en del af Conquer the Castle uden at deltage i løbet?

Du kan tilmelde dig som frivillig til vores crew her. Og optjene en fribillet til vores kommende løb. Samtidig er eventpladsen åben for alle, så har du kæreste, ven eller kollega der deltager, kan du altid komme forbi og heppe på dem.

Valg af påklædning

Vælg tøj, der er let og tætsiddende, og som ikke absorberer meget vand. Dette gør det lettere at komme igennem forhindringer, selv når dit tøj er vådt. Husk, at løst og flagrende tøj kan hænge fast i forhindringer med f.eks. pigtråd – du kan selvfølgelig også gå all in på middelaldertemaet og iføre dig en rustning.

Desuden er det en god idé at iføre dig sko, som du føler dig komfortabel at løbe i. Valget af passende sko kan gøre en stor forskel i din komfort og præstation under løbet.